Total Pageviews

Sunday, October 26, 2014

Friheten tilbake

Etter en ukes pensjon hjemme hos undertegnede, har havørna Solfrid kommet til hektene igjen,. Dermed var dagen kommet til at hun skulle slippes fri.

Hun hadde sannsynligvis forulykket i en høyspentlinje som krysser fjorden like ved der hun ble født tidligere i år. En lokal mann i området ringte meg, og fortalte om at en havørn ikke var i stand til å fly. Han kunne fange den inn og oppbevare den til jeg ankom.
Hun ble forsiktig fraktet i en noe trangt hunde-bur, for denne hunn-ørna var veldig stor. Vel hjemme hadde jeg et større bur, som hun uforstyrret kunne få jevnlig mat og komme til hektene igjen.

Etter bare ett døgn begynte hun å vise tendenser til å være i form igjen. Hun hang i netting veggene i buret og ristet, som om hun ville rive det ned. Det hørtes ihvertfall slik ut.

En uke og 5 store laks til livs kom dagen vi skulle slippe henne løs. Spenningen var stor; ville hun være i stand til å fly, og ville jeg klare å få tak i beina før hun satte klørne i hendene mine ?
Det var på håret at hun fikk satt klørne i låret mitt, men heldigvis klarte jeg å få kontroll på begge beina, og dermed fikk den unge havørna friheten tilbake.........
Fire dager senere, ser vi ørna i god form bare noen meter fra der vi slapp henne
.

2 comments:

  1. Flott historie med lykkelig slutt for Solfrid. God dokumentasjon med flotte bilder.

    Ottar

    ReplyDelete
  2. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

    ReplyDelete