Total Pageviews

Tuesday, May 27, 2014

Roger Mår

I mårskogen.

Nå har jeg brukt mye tid på Roger Mår i et fantastisk lite skogholdt i nærheten av der jeg bor. Det begynte med ett kamera ( Nikon D200) som jeg lagde en vanntett kasse  til, og koblet til en IR detektor og en ekstra batteripakke. Kamera ble plassert i nærheten av en fin hul stubbe jeg fant for over ett år siden. 
Det var da jeg begynte på planlegge mår-prosjektet. Jeg begynte å legge ut mat til måren, ( fiken er den spesielt glad i) tidlig på ettervinteren. De første ukene var Roger Mår bare aktiv på den mørkeste delen av døgnet, men ettersom døgnet stadig blir lysere og lysere, ble Roger også aktiv på dagtid.

Jeg tror Roger Mår har vent seg til meg, da jeg er i skogen flere ganger i uken. Det er ikke ofte jeg ser han, men hører på fugle varslingen at han ikke er langt unna. På bildene ser jeg at han har vært og forsynt seg med fiken bare ti minutt etter at jeg har lagt det ut.
Heldigvis er det lite folk som går i denne skogen, så alle kameraene mine får stå i fred. 
Ved en naturlig dam, plasserte jeg et annet kamera (Canon Eos 5D ), men når det ikke regner på en stund, tørker denne dammen ut.
Til å begynne med hadde jeg litt problemer med IR detektoren, den utløste ikke når Roger var foran kamera.  Etter noen ukers prøving og feiling fikk jeg de bildene jeg ønsket. Et tredje kamera  ( Canon 40 D) står inne i gamleskogen, hvor jeg vil har Roger gående over et tre som har veltet under en storm for noen år siden. Også her har IR detektoren vist seg å vær litt trøblete.  Har justert litt på plasseringen av den, og håper på noen fine bilder de neste dagene.

No comments:

Post a Comment