Total Pageviews

Saturday, January 12, 2013

Nytt teleskop Swarovski ATX


For noen dager siden hentet jeg mitt ny ervervede teleskop Swarovski ATX  på postkontoret. Teleskopet kostet flesk, men ryktene fortalte at dette var et teleskop av særdeles god kvalitet, så spenningen var stor da jeg etter arbeidstid fredag  gikk ut i marka for å teste teleskopet.

Kvaliteten var helt utrolig, jeg fikk frysninger på ryggen da jeg tok den første titt gjennom okularet. Ingen over og ingen ved siden , var min konklusjon. Dette var bare helt rått.
En havørn satt på et svaberg på 3 km hold, denne oppdage jeg raskt, noe jeg betviler jeg hadde sett med mitt gamle teleskop ( Swarovski  AT80 HD)

Siden jeg bruker mange mange timer for å speide etter ørn, tenkte jeg at et skikkelig teleskop må jeg etterhvert få meg. Som tenkt så gjort,  jeg kontaktet Kikkertspesialisten.

Og med den gode servicen de ga meg, var kjøpet i boks samme dag som avgjørelsen var tatt, og to dager etter var pakken på mitt lokale postkontor.  Jeg ilte til postkontoret straks jeg fikk meldingen på telefonen.
Jeg kjøpte også et okular, slik at jeg kan fotografere gjennom teleskopet. Forventningen var så som så, men også her ble jeg overrasket av kvaliteten. Dette er noe jeg kan bruke til dokumentasjon av ørnenes liv, og forhåpentligvis lese av ring numrene på noen av ørnene jeg ser på lang avstand og gjerne ta bilder av.  Dette blir spennende fremover.30 X ca 3,5 km borte
70 X


30 X ca 1 km borte70 X

Dette er et teleskop jeg kommer til å jobbe mye med i fremtiden og et jeg vil anbefale på det sterkeste.

Dette får du blant annet kjøpt hosNo comments:

Post a Comment