Total Pageviews

Sunday, March 24, 2013

Å jage eller bli jaget

I dag hadde ørnene lagt om til en annen strategi når de skulle ha mat.
Det begynte med at jeg ville prøve noe nytt denne dagen, jeg satte ut en kamera bare en meter fra åtet. Dette skulle jeg da styre trådløst i fra fotoskjulet. Jeg hadde i tankene å få bilder av ravn  og mulig ørn med vidvinkel i et flott landskap. For å hindre at fuglene skulle bli skremt av klikke lydene fra kamera, hadde jeg pakket kamera inn i en brun  fleece jakke og en svart lue.
Men dette skulle jeg ikke gjort, for både ravn og kråke satt på god avstand og kjeftet for full hals, og ingen kom ned for å spise.  Ørnene så jeg ikke fjøra av.  I etterpåklokskapens lys kan jeg tenke meg at kråkefuglene så på denne svart-brune klumpen som et mulig dyr som lå på lur.
Jeg gjorde så noe som strider mot alle normer innen åte fotografering av kråkefugler og ørner.  Jeg gikk ut av fotoskjulet og fjernet kamera, og satte meg inn i skjulet igjen.
Hvis ingenting skjedde i løpet av de neste to timene ville jeg pakke sammen og avslutte sesongen for denne vinteren.
Det gikk ikke mer 15 minutter før den første ravnen forsiktig nærmet seg åtet på isen, og en halv time senere var det full fest med over 20 inviterte ravner og kråker.
Ørnene dukket ikke opp før en time senere.
På villtkamera hadde jeg sett at ørne aktiviteten hadde dabbet av de siste dagene rundt åtet,  så forventningene var ikke alt for høye.

De 4 ørnene jeg kunne se i området rundt fotoskjulet satt stort sett på høydedragene rundt og ventet på at en ravn eller kråke fløy av gårde med en fisk i  nebbet, for så å forfølge stakkaren til den slapp byttet. Noen av de mest drevne tyv raddene blant ørnene klarer å fange fisken i luften rett før den treffer bakken; et imponerende syn.
Andre ganger var det en artsfrende som hadde en hale av ørner og ravn etter seg.
Totalt hadde jeg ti ørner i området. Svensken S3 25 var den enste som var ringmerket.


Det var på denne selen jeg ville ha ravn,  og i morgen pakker jeg steiner rundt kamera, og håper de sky kråkefuglene ikke reagerer.

God Helg mvh Dag1 comment: