Total Pageviews

Tuesday, January 28, 2014

Tålmodighet

I romjulen var jeg og guttungen i ørneskjulet vi lagde for godt og vel ett år siden. 
Det ble ingen ørneaktivitet ved skjulet den første vinteren,  selv om alt lå tilrette for at den skulle komme.  Men etter ett års tålmodig venting, kom endelig ørnene ned på åtet vi hadde lagt ut. Rett før jul hadde vi flere ganger observert på god avstand med teleskop,  opptil 8 ørner var i området, men bare to-tre av ørnene var nede og spiste av åtet.

Det var ikke hver dag ørnene var i området, så vi måtte bare satse på at vi hadde flaks en av dagene i romjulen og at ørnene kom ned ved skjulet vårt.

William var heldig den første dagen han satt i ørneskjulet, to havørner kom ned og to andre holdt seg litt på avstand.Det viste seg at den ene ørna faktisk var ringmerket i Aust-Agder sommeren 2013
Mer detaljer kommer når jeg får oppdaterte informasjon.Når en skal fotografere de sky havørnene, må en inn i skjulet i ly av mørket om morgenen, og sitte der til det blir mørkt igjen på ettermiddagen. 
Noe en utålmodig gutteskrott på 9 år må lære seg, er i aller høyeste grad å sitte i ro og være meget tålmodig i bortimot  8-9 timer.  Da var nok iPaden til stor hjelp..................

Bilder fikk William tatt av ørna, noe han kan være stolt over. !

No comments:

Post a Comment