Total Pageviews

Sunday, September 28, 2014

Guttetur til Finlands dype skoger

Etter å ha kjørt familien rundt på "shopping-ferie" i sommer , bestemte jeg meg for å ta med guttungen min, William til Finlands dype skoger noen dager for å oppleve noen av de store rovdyra vi har gående vilt i faunaen vår. 

Vi ankom Helsinki på formiddagen 7 august, men det var ennå ett fly vi måtte ta, til Kajaani og deretter en to og en halvtimes biltur før vi var i grenselandet til Russland. Her er det den kjente finske naturfotografen Lassi  Rautiainen har bygd opp et konsept hvor naturfotografer fra store deler av verden kan komme og oppleve de store rovdyra på nært hold. 

Dette var fjerde turen min til bjørnelandet i øst, men første turen for guttungen William på ti år.Dag 1


En bjørn kom sluntrende på andre siden av myra og lukta seg fram til det døde dyret.  En jerv i utkanten av myra gjorde at bjørnen måtte markere seg litt for å vise hvem som var sjefen over myra denne kvelden


Det ble fort mørkt og eksponeringene ble laaange

Dag 2Denne kvelden kom den første bjørnen allerede 10 minutt etter at vi hadde satt oss inn i kamuflasjen og var knapt nok klare  med fotoutstyret.Maten lå litt langt unna, men vi fikk noen fine opplevelser.


Dag 3 


Dag smører honning på treet for å lokke bjørnen til å reise seg på to, hvis den kommer da !To minutt etter at Dag hadde smurt honning på treet, kom bamsen vraltende ut av skogen. Den hadde sikker ligget og fulgt med og kom ut straks det var tomt for mennesker på myraFerskt kjøtt fristet mest denne kvelden. Midt på natta var den bortom honningtreet, men da var det for mørkt til å ta bilder.


Som regel tar bjørnen med seg noe av maten med seg inn i skogen for å spise i fred og ro, men her inne ventet en ung ulv som prøvde å stjele maten fra den.
Ulvehyl i det månen steg opp i øst satte et punktum for turen vår i de dype Finske skoger for denne gang, men vi har allerede bestemt oss for flere slike turer.


No comments:

Post a Comment