Total Pageviews

Saturday, June 29, 2013

Nok en vellykket havørnsafari i regi av Stiftelsen Haugesjøen

Lørdag 29 juni ble en ny havørnsafari i regi av Stiftelsen Haugesjøen arrangert, tur nr 4 dette året.
På alle foregående turer, har ørnene kommet ned og plukket fisk som ble servert.
Mange var spente på om det var garantert at ørnene kom ned og ville plukke fisk. Jeg kan ikke garantere at ørnene kommer og plukker fisk, men garanterer at dere vil se ørnene sveve over oss ganske nære, var mitt svar.
Stor var begeistringen blant publikum, da ørnene kom  oss i møte da vi var kommet halve vegen ut til holmen hvor de holder til. De kjenner tydelig båten igjen og forventer å få maten servert.
Siden det blåste kraftig denne dagen, var jeg selv spent på hvordan ørnene ville takle høye bølger. Erfarte i fjor at en av ørnene krasjet i en høy bølge og bommet på fisken.
Vi gikk på lesiden av holmen, og fikk full uttelling på ørnene. De kom ned og plukket fisk hele 8-10 ganger.
Ørnene, er vel en sannhet med modifikasjoner, det er bare hannen som kommer og plukker fisk. Så jeg burde vel si ørnen.  Hunnen sitter i favoritt treet sitt, kakler og kjefter på hannen om at han må mate ungene,  hun har gjort sitt med å legge eggene og ruget dem ut.


Forventningsfulle mennesker på vei ut

Ørnen kom oss i møte på halv vegen


Så kom en mengde oppvisninger og stup, til stor begeistring for publikum

Her gikk jeg tom for buffer på minnebrikka, da jeg hadde tatt for mange bilder av ørna i stup, men William hadde mer igjen og fikk med seg i det den fanget fisken.
En av de siste gangene, kom den på 20-30 m hold, og det gikk et begeistring sukk  gjennom publikum.

Tilbakemeldingene er så hyggelige og gode, at det er en fryd. En ville være med neste gang, og en annen sa " hvis kapteinen på båten forlanger mer penger siden det var så vellykket, ville han gladelig betale mer, men ikke si det videre" var siste kommentar.

Hunnen satt i favoritt treet sitt under hele seansen som holdt på i nesten to timer.
No comments:

Post a Comment