Total Pageviews

Tuesday, April 1, 2014

Roger Mår.

Etter en tur i skogen "min", for ett år siden, kom jeg over en stubbe som var hul.  Tanker og planer surret i hodet.  Jeg så for meg bildet jeg ville ha av en mår der den står oppi stubben og kikker ut. Hvordan skulle jeg klare dette,  uten at jeg trengte å sitte i en kamuflasje  i dagevis, som jeg ikke har tid til !.
Å sette opp et villtkamera rett ved der en ser for seg at dyr og fugler passerer eller setter seg, er en enkel måte å få tatt bilder og dokumentere  dyrenes liv. Men kvaliteten på villtkameraene er ennå ikke blitt så bra at bildene kan brukes til noe annet enn en dokumentasjon.
Planen var da å lage et villtkamera av et gammelt speilrefleks kamera jeg ikke brukte så mye lenger.
Jeg forhørte meg med andre som hadde laget noe tilsvarende jeg hadde i tankene, kjøpte inn billig utstyr på Clahs Olson og Biltema.  En IR detektor, batteripakke og elektroniske kabler og snor-utløsere til en samlet sum rundt 500 kr.-  En kasse ble laget som fotoapparatet kunne stå tørrt i all slags vær, og satt ut i skogen like ved stubben jeg så for meg at måren ble et fint motiv i furuskogen "min".
Noe honning, fiken og daddler ble lagt ut for å vinne mårens tillit.
Først var måren bare aktiv i døgnets mørkeste timer, men ettersom dagene blir lengre og lengre, blir måren nødt til å bruke noen av de lyse timene av døgnet til å jakte etter mat.


Første "offer" for mitt speilrefleks villtkamera, var en flaggspett


Så, endelig, etter et par uker med bare svarte bilder, satt Roger Mår der jeg villa ha den. !!!!!


2 comments:

  1. Det ble skikkelig bra bilder, ser ut til at viltkameraet ditt fungerer utmerket.

    ReplyDelete
  2. Takk for kommentar Morten,
    Ser at du også har lagd et villtkamera med 5 D. Ser også at den du har lagd er noe mer avansert enn min, der du kan bruke blitz. Ble veldig nyskjerrig på ditt prosjekt og er veldig spent på resultatene. Dag

    ReplyDelete