Total Pageviews

Sunday, February 12, 2012

Årets første kajakk tur


Vi hadde planlagt i lengre tid å dra på kajakk tur, men da alle vann i distriktet var isbelagt måtte vi vente på en vindstille dag til å padle på sjøen. Søndag var akkurat en slik vindstille dag, så jeg og min sønn William på 7 år rigget kajakken på bilen og kjørte inn til Kårstø i Tysvær.


Været var fortreffelig for en kajakk tur på sjøen, tilnærmet vindstille, et snev av vår med pluss 4 grader.


Plutselig peker William opp mot den blå himmel, en havørn kommer i behagelig flukt rett over oss, med en illsint måke rett bak.  Ørna ble litt brudd og snudde seg i lufta og gjorde et utfall med den ene vingen mot måka.  Oj, oj så kult kom det fra William.


Ørna skapte litt panikk blant alle sjøfuglene som var i området, og vi var midt i virvaret. En flokk haveller  kom rett forbi oss.Vi tok oss en tur opp på en av holmene utenfor Kårstø, og spiste medbrakt mat og drikke. Det hadde begynt å blåse litt, og jeg ble litt bekymret for tilbaketuren.  Da ville vi ha motvind, så håpet var at det ikke ville bli for mye vind og bølger. Først skulle vi ta en tur rundt holmen og se hva spennende ting vi kunne finne.En heilo kom springende mot oss, der vi satt på kajakken og spiste, men lettet og dro sin kos da den oppdaget oss. Heilo har jeg aldri sett så tidlig på året, så jeg regner med at det er en som overvintrer.
 Sørgelig å se så mye søppel som bare blir dumpet på sjøen, dette reker i land på vår langstrakte kyst og forsøpler naturen vår. Til sjenanse for mennesker, men også til fare for dyre og fuglelivet.Før vi skulle padle tilbake til fastlandet, hørte vi en tjeld. Kunne dette være tilfelle ? Joda en tjeld sto sammen med en storspove og søkte etter mat.På tilbaketuren hadde det blitt noe mer vind, men ikke verre enn at det gikk greit over fjorden. Noen av de større bølgene skvulpet opp på kajakken, men heldigvis ikke oppi hvor William satt.
Enda en raritet for året og for meg, en praktærfugl hunn holdt seg sammen med en ærfugl som vi passerte på noen meter.
Vel i havn fikk vi kajakken på taket av bilen og skulle til å kjøre hjemover, men en vipe fanget vår oppmerksomhet. Denne er enten svært tidlig eller en overvintrer.
Avsluttet turen med to sangsvaner i fint kveldslys, William var storfornøyd med dagen.


6 comments:

 1. Ska si du var heldige med turen :) Flotte bilder :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takker for kommentar, ja enkelte dager kommer den ene opplevelsen etter den andre. Det er det som driver oss til stadig å søke ut i naturen, man vet ikke hva som skjer og hva man opplever. Da får man bare flyte på minnene i dager og uker fremover.

   Delete
 2. Du hadde fint vær du også ja :) Vi var heldige med søndagen. Håper vi kan få noen fine helger framover nå.

  :)

  ReplyDelete
 3. Flott blogg du har!
  Det virker som fuglene slipper deg nærmere når du er i kajakken, bruker du zoom eller telelinse?

  Hilsen

  Magnus

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takker for det Magnus.
   Det at jeg kommer nærmere fuglene ved hjelp av kajakken er svært avhengig av art og individ ( veldig individuelt), og ikke minst at jeg slutter å padle når jeg nærmer meg fuglene.
   Det å bare gli stille inn mot fuglene kan være til hjelp i å komme noen meter nærmere.

   Delete
 4. Fin fotoserie fra en flott tur, gøy å se samt lese fortellingen.

  Ottar

  ReplyDelete